Site icon Главпост

Росіяни стратили чотирьох українських військових на агрегатному заводі у Вовчанську

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Росіяни стратили чотирьох українських військових на агрегатному заводі у Вовчанську

Російські окупанти за наказом свого командування стратили на території агрегатного заводу у Вовчанську чотирьох українських військових. Про це в інтерв'ю OBOZ.ua розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.  

На сьогодні прокурорами вже розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, пов’язаних з умисним вбивством чотирьох військовополонених – військовослужбовців Збройних Сил України, яких російські військові за наказом командування влітку 2024 року стратили на території агрегатного заводу у місті Вовчанськ. Вказані факти документуються завдяки співпраці з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Про страту полонених українців на допитах розповіли військовополонені росіяни, повідомив Фільчаков.

Звісно, розслідування таких злочинів має свої труднощі, особливо через бойові дії, що ускладнюють доступ до місця подій. Проте цей випадок є унікальним, оскільки особа, яка може стати підозрюваною у вказаному провадженні, також перебуває в українському полоні.

Це відкриває можливість не використовувати процедуру заочного провадження (in absentia), а провести справедливий судовий процес і винести вирок із реальним виконанням покарання. У разі доведення вини підозрюваного він може бути засуджений до довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, російські окупанти нещодавно вкотре стратили полонених українських бійців. Біля Покровська на Донеччині 16 воїнів ЗСУ потрапили в полон, після чого рашисти вивели з лісопосадки у поле, вишикували в шеренгу та розстріляли. 

По материалам: Подробности

Exit mobile version