Site icon Главпост

На Донеччині росіяни втратили експериментальний важкий БПЛА С-70 «Охотник» (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Донеччині росіяни втратили експериментальний важкий БПЛА С-70 "Охотник" (відео)

Поблизу Костянтинівки вперше збили російський експериментальний важкий розвідувально-ударний БпЛА С-70 "Охотник". 

Зафіксоване збиття, судячи з усього, відбулося під час тестування цієї нової розробки ворогом. Скоріш за все, апарат втратив керування і було вирішено його збити з винищувача, який супроводжував політ.

Габарити БпЛА С-70 "Охотник" співставні з бойовим літаком, тому виникла помилка при верифікації літального апарату. "Охотник" має довжину фюзеляжу 14 метрів і розмах крил 19 метрів. 

С-70 "Охотник" виконаний за схемою "крило, що літає" з застосуванням технології "стелс", що знижує його радіолокаційну помітність. Дальність польоту — 5000 км, а максимальна швидкість — майже 1 000 км/год.

Заявлена злітна маса С-70 становить 25 тонн, а бойове навантаження — від трьох до семи тонн. Рашисти стверджують, що "Охотник" нестиме керовані ракети, керовані бомби та некеровані бомби у внутрішньому відсіку для корисного навантаження, а також на підкрилових вузлах підвіски.

Важкий ударний БПЛА С-70 "Охотник" розроблений в ОКБ імені Сухого, виробляється на Новосибірському авіаційному заводі імені Чкалова (входять до ОАК).

3 серпня 2019 року "Охотник" здійснив перший політ, який тривав понад 20 хвилин: літальний апарат під керуванням оператора виконав кілька обльотів аеродрому на висоті майже 600 метрів і здійснив успішну посадку.

19 грудня 2021 року міноборони рф опублікувало кадри застосування бомбового озброєння з внутрішнього відсіку БПЛА. На кадрах С-70 знищив наземну ціль 500-кілограмовою авіабомбою.

Вартість новітнього дрона, який має стати російським аналогом американських БПЛА RQ-4A Global Hawk та MQ-9 Reaper, майже $17 млн. Таких БпЛА у росії побудовано лише три одиниці (тепер два), ще три будується.

По материалам: Подробности

Exit mobile version