Site icon Главпост

Уряд дозволив купувати в пільгову іпотеку єОселя житло старше десяти років

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Уряд дозволив купувати в пільгову іпотеку єОселя житло старше десяти років

Кабінет міністрів України дозволив купувати житло старше десяти років за програмою "єОселя". Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Ухвалили сьогодні зміни до програми "єОселя", які сприятимуть поверненню людей на деокуповані території, а також є частиною підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Зокрема, в Чернігівській, Харківській, Запорізькій, Сумській і Херсонській областях можна буде придбати житло, віком не більше 10 років", — написав прем'єр.

Уряд ускладнив вимоги за іпотечною програмою "єОселя" під 3% (для військових, медиків, учителів, науковців), але покращив її умови для вимушених переселенців, для яких пільгова ставка становить 7%. Про це повідомило Міністерство економіки.

"Відтепер програма для більшості громадян стає орієнтованою на нове або здане в експлуатацію житло не більше ніж три роки тому.

Водночас Уряд розширив можливості для внутрішньо переміщених осіб за програмою. Вони зможуть купувати квартири або будинки віком до десяти років, тоді як раніше вік житла за єОселею для них був обмежений трьома роками", — йдеться у повідомленні. 

Оновлені правила єОселі передбачають можливість придбати житло за програмою:

Також взяти участь у програмі не зможуть ВПО, якщо вони або члени їх родини вже отримали пільгову іпотеку коштом гранту Кредитної установи для відбудови (KfW).

Рішення набуде чинності через 30 днів після публікації, а норми щодо житла, яке беруть в іпотеку в інтересах ВПО — 18 грудня.

Нагадаємо, за програмою єОселя перший внесок можна зробити за рахунок житлового сертифіката єВідновлення.

По материалам: Подробности

Exit mobile version