Site icon Главпост

Встановили 13 особи наших бійців: в Офісі генпрокурора розповіли про наймасовішу страту полонених українців

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Встановили 13 особи наших бійців: в Офісі генпрокурора розповіли про наймасовішу страту полонених українців

Російські окупанти вкотре стратили полонених українських бійців. У районі селищ Миколаївка і Сухий Яр Покровського району воїни ЗСУ потрапили в полон, після чого їх вивели з лісопосадки у поле, вишикували в шеренгу та розстріляли. Поранених добили впритул автоматною чергою.

На оприлюдненому відео зафіксовано вбивство 16 українських бійців. Особи 13 з них уже встановлені. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генпрокурора Юрій Бєлоусов. 

"На цей час ми розуміємо, що це місце перебуває в зоні активних бойових дій. Тому сам факт збору такої інформації є доволі непростим. Ми намагаємось отримати інформацію від усіх військових і розвідувальних підрозділів. Наразі попередньо є інформація щодо встановлення осіб 13 наших бійців, їхніх даних. Ми ці дані не оприлюднюємо з поваги до близьких, поки ми не будемо впевнені на 100%.

Щодо решти трьох інформація збирається, і, я думаю,  також буде органам слідства відома. Є попередні дані щодо російського підрозділу, який може бути причетний до вчинення цього цинічного і жахливого злочину. Щойно ми будемо впевнені, зможемо його оголосити… 

Це у нас, на жаль, не поодинокий випадок. У даному випадку це найбільш масовий злочин. Але загалом на цю хвилину маємо інформацію щодо 92 страчених наших бійців. Страчених саме на полі бою після захоплення в полон", — розповів Юрій Бєлоусов. 

По материалам: Подробности

Exit mobile version