Site icon Главпост

На Донбасі ворог активно застосовує бронетехніку, щоб якнайдалі просунутись перед сезоном дощів — бригада «Рубіж»

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Донбасі ворог активно застосовує бронетехніку, щоб якнайдалі просунутись перед сезоном дощів - бригада "Рубіж"

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи не припиняють атакувати в районах населених пунктів Макіївка, Новосадове, Торське та Дронівка. З початку доби на цьому напрямку українські воїни вже відбили п’ять з дев’яти ворожих атак. 

Тривають бої на і Сіверському напрямку, супротивник атакував поблизу Спірного. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів офіцер секції планування бригади "Рубіж" майор НГУ Дмитро Кожубенко.

"Район оборони бригади "Рубіж" — це Сіверський і Лиманський напрямок. На всіх наших напрямках противнику дуже активний. Штурмує наші позиції, не полишаючи спроб жодного дня. Дуже складно, бо противник розуміє, що скоро почнуться дощ, земля на Донбасі розм'якне і штурмувати з допомогою техніки буде неможливо. 

Тому вони зараз доволі активно на деяких напрямках "включають" свою бронетехніку, на якій доставляють свою піхоту. У принципі складно, але відбиваємось…

За досвідом можу сказати, що восени застосування безпілотної авіації буде ускладнене за рахунок опадів, тому що є певні технічні проблеми, пов'язані з дощем. Далі будуть сніг, морози. І застосування бронетехніки або ж техніки для доставки особового складу на передові позиції. Якщо підсумувати, це буде важка прохідність доріг", — розповів Дмитро Кожубенко.

По материалам: Подробности

Exit mobile version