Site icon Главпост

Боррель закликав дозволити ЗСУ бити «по лучниках, а не лише по стрілах»

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Боррель закликав дозволити ЗСУ бити "по лучниках, а не лише по стрілах"

Верховний представник ЄС з закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель знову закликав лідерів країн ЄС дозволити армії України атакувати західною зброєю місця базування літаків на території рф. 

У своєму блозі Боррель написав, що повторив заклик дозволити Україні атакувати "аеропорти (airports — ред.) та стартові майданчики на території росії за допомогою західної зброї". 15 вересня, говорячи про зняття обмежень для ЗСУ, він вжив слово "airfields" (аеродроми — ред.):

Нехай Україна завдає удару по лучниках, а не лише по стрілах! Поки що не всі згодні з цим підходом. Однак ми обіцяли підтримувати Україну всім необхідним стільки часу, скільки буде потрібно, і енергетичний фронт буде вирішальним цієї зими.

Дозвіл Силам оборони України на атаки вглиб росії далекобійною зброєю обговорювався минулого тижня на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, куди приїжджав президент України Володимир Зеленський.

На озброєнні України є американські ракети ATACMS дальністю 300 км та англо-французькі Storm Shadow/SCALP (дальність ураження від 250 км до 560 км залежно від модифікації).

Велика Британія виступає за зняття обмежень на удари української армії в глиб росії, однак не дає дозволу через позицію США. Серед європейських країн проти зняття обмежень виступає, зокрема, Німеччина.

Нагадаємо, канцлер Шольц вкотре відмовився передавати Україні ракети Taurus, здатні долетіти до Москви.

По материалам: Подробности

Exit mobile version