Site icon Главпост

На Куп’янщині ворог рветься до річки Оскіл, кинув на прорив 50 одиниць бронетехніки — 92 ОШБ (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Куп'янщині ворог рветься до річки Оскіл, кинув на прорив 50 одиниць бронетехніки - 92 ОШБ (відео)

На Куп’янському напрямку з початку неділі, 29 вересня, точилося шість боїв. Ворог проводив наступальні дії біля Вишневого, Кучерівки, Кругляківки та Лозової.

Куп'янщина — один з найскладніших напрямків у Харківській області на поточний момент. Противник має за мету  дійти до річки Оскіл і сформувати плацдарм на лівобережній Куп'янщині.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "АХІЛЛЕС" 92 Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

"Напрямок Глибокого — це найкоротша відстань до адміністративних меж міста Харкова від лінії державного кордону з рф. Противник намагається тримати інтенсивність бойових дій на середньому рівні, але на поточний момент успіхів немає. Силам оборони вдається нищити ударно-штурмовий потенціал противника, і всі позиції, які нами зайняті, залишаються за нами.

Ви знаєте, що на Вовчанському відтинку Сили оборони мали певний тактичний успіх, вдалося з декількох позицій вибити противника, що є надзвичайно важливим. Тобто ініціатив в наших руках.

Куп'янщина — один з найскладніших напрямків на поточний момент у Харківській області. Противник робить все можливе і неможливе, щоб максимально зануритись у глибину наших бойових порядків і дійти до річки Оскіл. Таким чином сформує плацдарм на лівобережній Куп'янщині.

Але не так сталося, як гадалося для ворога. На цьому тижні противник застосував більше 50 одиниць броньованої техніки. На моїй пам'яті це найбільший штурм, який доводилось відбивати  батальйону "АХІЛЛЕС", але противник успіху не мав…

Під час відбиття цієї атаки противник залишив на полі бою понад 30 одиниць бронетехніки", — розповів Юрій Федоренко.

По материалам: Подробности

Exit mobile version