Site icon Главпост

Діти скаржилсь на знущання у притулку на Львівщини ще два роки тому — Українська мережа за права дитини

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Діти скаржилсь на знущання у притулку на Львівщини ще два роки тому - Українська мережа за права дитини

Діти, які стали жертвами сексуального насильства у навчально-реабілітаційному центрі на Львівщині, неодноразово зверталися з заявами до Національної поліції, місцевої служби у справах дітей та департаменту освіти, однак не отримали жодного реагування.

Такі звернення щодо фізичного, психологічного та сексуального насилля з боку директора навчально-реабілітаційного закладу були і рік, і два роки тому. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла програмний директор міжнародної благодійної організації "СОС Дитячі містечка Україна", голова правління Української мережі за права дитини Дар'я Касьянова. 

"Були залучені психологи нашої організації "СОС Дитячі містечка Україна", а також психологи громадської організації Голоси Дітей". Це психологи, які мають досвід роботи з дітьми, які постраждали від насильства. Ми були запрошені офісом Омбудсмена, тому що їм стало відомо про те, що там є такі факти. І задача психологів була перевірити, допомогти дітям про це повідомити безпечно.

Діти про це розповіли, що це було і фізичне насильство, і психологічне насильство, і сексуальне насильство. Тому,  на жаль, зараз іде кримінальне провадження, розслідування, тому багато розповідати і не можу. Але вони всі будуть перевірятися і, я сподіваюся, що всі винні понесуть покарання…

Мене шокувала більше реакція людей, які не дуже вірять дітям, які вважають, що діти, можливо, брешуть, можливо, якось погіршують ситуацію.

І ще мене шокувало, що це не перше звернення дітей, що вони вже зверталися і рік тому вони повідомляли, і два роки тому про це повідомляли. Але як ми бачимо, реакції не було, чи ця реакція була призупинена", — розповіла Дар'я Касьянова.

По материалам: Подробности

Exit mobile version