Site icon Главпост

Соціальні видатки на 2025 рік: що зміниться для населення

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Соціальні видатки на 2025 рік: що зміниться для населення

Видатки можливо і скорочуються, але потрібно розуміти, що всі соціальні виплати і допомоги будуть збережені. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

"Видатки можливо і скорочуються, але потрібно розуміти, що всі соціальні виплати і допомоги будуть збережені. Індексація буде проведена. Є просто деякі корегування між Пенсійним фондом, але це технічні рішення, які не впливають взагалі на соціальне забезпечення наших громадян. Таким чином скореговано трансферт Пенсійному фонду внаслідок зменшення трансферту, але збільшення дохідної частини самого Пенсійного фонду. Всі виплати соціальні збережені в тих розмірах, які є", — зазначив Єрмоличев. 

Він додав: "Планується індексація пенсій з 1 березня 2025 року, на сьогодні розмір індексації складно визначити, бо він виходить із багатьох факторів. Щодо підвищення мінімальної заробітної плати, ми розуміємо макроекономічну ситуацію в країні, на сьогоднішній день складно зробити шалене підвищення, тому уряд заклав норму в проєкті бюджету про те, що в разі змінення макропоказників в частині збільшення дохідної частини бюджету, найперше що буде — збільшення мінімальної зарплати та розмір прожиткового мінімуму".

По материалам: Подробности

Exit mobile version