Site icon Главпост

2,271 млн грн компенсації: уряд збільшив розмір виплат родинам загиблих воїнів і тим, хто дістав інвалідність (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
2,271 млн грн компенсації: уряд збільшив розмір виплат родинам загиблих воїнів і тим, хто дістав інвалідність (відео)

Кабінет міністрів України збільшив розміри виплат родинам загиблих на службі воїнів та тим, хто дістав на війні інвалідність.

Одноразова грошова допомога у разі загибелі під час проходження військової служби, але не в бойових діях, призначається та виплачується членам сім’ї захисника у розмірі 750 прожиткових мінімумів (3 028 грн), тобто 2 млн 271 тис. грн. Гроші діляться порівну між усіма членами родини полеглого.

Якщо ж військовий загинув на фронті під час бойових дій, то між членами родини порівну ділять 15 млн грн.

У разі отримання військовим поранення та інвалідності, він може розраховувати на грошову допомогу у 400, 300 і 200 прожиткових мінімумів за таким принципом:

Відтепер Мінветеранів буде приймати рішення про призначення одноразової грошової допомоги та проводити її виплату шляхом зарахування коштів на банківський рахунок отримувача. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новии" повідомив заступник міністра у справах ветеранів України Руслан Приходько.

"Ми ведемо роботи по спрощенню, по-перше. По-друге — по розбудові структурних підрозділів з питань ветеранської політики, які фахово координуватимуть відповідні послуги і об'єднуватимуть, "маршрутизуватимуть" усіх надавачів послуг і тих суб'єктів. які забезпечують і виплатні складові, і функції супроводу захисників і захисниць у межах кожної територіальної громади, куди повертається ветеран. Дійсно, таких випадків є величезна кількість.

Безпосередньо працюємо з тим для того, щоб максимально пришвидшити такі виплати та виправити ці помилки. На сьогодні відповідним проектом постанови нами передбачено максимально спрощений порядок, коли людина звертається один раз із заявою, і в разі позитивного прийняття рішення одразу отримує кошти на свій картковий рахунок без необхідності повторно до когось звертатися і так далі.

Відповідно послуга входить до переліку адміністративних, підпадає під дію закону про адміністративні процедури, тому тривалість всього процесу має вміщуватись у 30 днів. Тож якщо недостатньо певних документів, або певні відомості невірно зазначені, тоді вже наші працівники комунікують з заявниками або звертаються до інших органів або державних установ, для того, щоб запросити ту інформацію, якої не вистачає", — розповів Руслан Приходько.

По материалам: Подробности

Exit mobile version