Site icon Главпост

Ізраїль оголосив про наступальну операцію в Лівані

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Ізраїль оголосив про наступальну операцію в Лівані

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив, що країна завдаватиме ударів по всьому Лівану. У рамках  наступальної операції ізраїльська армія планує атакувати військову інфраструктуру "Хезболли", включаючи склади зі зброєю.

"Разом з прем'єр-міністром, начальником Генштабу армії та командувачем ВПС, перебуваючи у штабі оперативного командування ВПС, ми розширюємо удари ЦАХАЛу по цілям "Хезболли" по всьому Лівану, включаючи вищий командний склад та склади з ракетами", — написав Йоав Галант у соцмережі. X.

Як повідомили ЗМІ, Ізраїль запроваджує особливе становище у сфері цивільної оборони. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу закликав мешканців Лівану залишити "небезпечну зону".

Начальник Генштабу Армії оборони Ізраїлю генерал-лейтенант Герці Халеві заявив, що сьогодні, 23 вересня, ЦАХАЛ розпочав "запобіжну наступальну операцію", її мета — атакувати військову інфраструктуру "Хезболли", яка будувалася останні 20 років.

"Ми завдаємо ударів по цілям, готуємо наступні етапи. Зрештою, все має бути спрямоване на створення умов для повернення жителів півночі у свої будинки", — сказав він, його слова наводить прес-служба ЦАХАЛу.

Читайте також

У Лівані вибухають сотні рацій та радіостанцій (відео)

Як повідомив ЦАХАЛ, 23 вересня військові атакували понад 1,1 тис. об'єктів "Хезболли" у Лівані, включаючи місця зберігання снарядів, пускових установок та безпілотників, "які становили загрозу та призначалися для використання проти Ізраїлю".

Біньямін Нетаньягу у відеозверненні заявив, що довгий час "Хезболла" використовувала мирних жителів як щит, розміщуючи ракети в їхніх будинках та підвалах.

"Ці ракети спрямовані просто на наші міста, прямо на наших громадян. Щоб захистити наших людей від ударів Хезболли, ми повинні знищити цю зброю. З сьогоднішнього ранку ЦАХАЛ попереджає вас піти із зони небезпеки. Я закликаю вас — серйозно поставтеся до цього попередження", — заявив прем'єр на відео, опублікованому в його Telegram-каналі.

За даними телеканалу N12, 23 вересня уряд Ізраїлю проголосував за запровадження у тилу на території держави особливого стану на 48 годин (з можливістю продовження). Тим самим уряд і армія набувають розширених повноважень щодо видання інструкцій або обмежень для громадян (заборона на збори, обмеження трудової діяльності, перебування у сховищах).

28 населених пунктів півночі Ізраїлю поблизу кордону з Ліваном, де мешкали майже 100 тис. осіб, були евакуйовані через обстріли після жовтня 2023 року. 17 вересня 2024 року канцелярія ізраїльського прем'єра повідомила, що уряд включив у цілі війни безпечне повернення жителів півночі до своїх будинків. 18 вересня Йоав Галант заявив про початок нового етапу війни та перенесення "центру тяжіння" з сектора Газа на північ.

По материалам: Подробности

Exit mobile version