Site icon Главпост

«Бусифікація» чоловіків старше 50 років заборонена — постанова

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
"Бусифікація" чоловіків старше 50 років заборонена - постанова

"Бусифікація" (примусова мобілізація з затриманням — ред.) чоловіків віком від 50 років заборонена. Мобілізовані примусово можуть бути лише чоловіки 25-49 років.

Це прописано у директиві Командування Сухопутних сил 116/2/1/21409 від 19.09.2024, яка вже дійшла до ТЦК та СП, однак не була опублікована. Про це повідомляє народний депутат Олексій Гончаренко.

Згідно з цим документом, мобілізувати хлопців віком до 25 років (у тому числі обмежено придатних) можуть лише за письмовою згодою. А чоловіків старше 50 років — лише за окремим мобілізаційним розпорядженням.

"Окреме мобілізаційне розпорядження це означає, що щодо КОНКРЕТНОГО чоловіка видане таке розпорядження ГенШтабом. З вказування всіх даних. Яку треба цьому чоловіку предʼявити. Тобто бусифікація чоловіків віком 50-60 забороняється", — пише Гончаренко.

Народний депутат пояснив, чому ця директива Командування саме Сухопутних військ.

"Пояснюю. Всі ТЦК входять до складу Сухопутних військ і відповідно підпорядковуються їх командуванню. Тобто набір і в ЗСУ (включно з ВМСУ), і в НГУ, і в ДПСУ і тд здійснюється системою Сухопутних військ. Саме тому директива їхня", — пише політик.

Раніше "Подробиці" писали про те, в якому випадку батько трьох дітей не має права на відстрочку від мобілізації.

По материалам: Подробности

Exit mobile version