Site icon Главпост

П’ять ексміністрів оборони Британії просять дозволити Україні бити по росії

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
П'ять ексміністрів оборони Британії просять дозволити Україні бити по росії

П'ятеро колишніх міністрів оборони Великої Британії та колишній прем'єр-міністр країни закликали нинішнього главу уряду Кіра Стармера дозволити Україні використовувати далекобійні ракети Storm Shadow для ударів по російських цілях, навіть якщо США не нададуть підтримки.

Про це повідомляє британське видання The Sunday Times.

Зокрема, Грант Шеппс, Бен Воллес, Гевін Вільямсон, Пенні Мордаунт, Ліам Фокс і Борис Джонсон попередили Стармера, що подальше зволікання лише підбадьорить президента росії володимира путіна.

Бен Воллес наголосив, що без активних дій Британія ризикує "умиротворювати" Кремль, тоді як Гевін Вільямсон назвав це "порушенням обов'язку", а Борис Джонсон підкреслив: "Немає причин для подальшого відкладення".

Стармер прибув до Вашингтона на зустріч з президентом США Джо Байденом у п'ятницю для обговорення прохання президента Зеленського щодо дозволу на використання британських ракет. За інформацією британських журналістів, переговори в Білому домі, які тривали 90 хвилин, відбулися в "дуже відкритому" форматі, обговорюючи "можливі варіанти".

По материалам: Подробности

Exit mobile version