Site icon Главпост

Блінкен оголосив про гуманітарну та енергетичну допомогу для України на $700 млн

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Блінкен оголосив про гуманітарну та енергетичну допомогу для України на $700 млн

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва 11 вересня оголосив про виділення гуманітарної та іншої допомоги Україні на загальну суму понад $700 мільйонів. Про це дипломат заявив на спільній пресконференції з главами МЗС України та Великої Британії.

Сьогодні ми оголошуємо про виділення 325 мільйонів доларів нового фінансування для відновлення української енергетики та електромереж.

Держсекретар США додав, що найближчим часом відбудеться засідання "Групи семи плюс", присвячене допомозі українській енергетиці.

Ентоні Блінкен також оголосив про гуманітарну підтримку у розмірі $290 мільйонів для надання базових послуг — зокрема безпечної питної води, продуктів і медикаментів "мільйонам людей в Україні та регіоні, які були змушені залишити свої будинки". Ще $102 мільйони спрямують на гуманітарне розмінування,

Ми оголошуємо про виділення 102 мільйонів доларів додаткового фінансування на гуманітарне розмінування, щоб допомогти знешкодити наземні міни та боєприпаси, які Росія залишила по всій Україні.

Нагадаємо, Світовий банк виділив $415 млн на фінансування освіти в Україні.

По материалам: Подробности

Exit mobile version