Site icon Главпост

Чи будуть відключення світла цього тижня: прогноз Держенергонагляду (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Чи будуть відключення світла цього тижня: прогноз Держенергонагляду (відео)

Цього тижня обмеження електроенергії в Україні не прогнозується. Звісно, якщо не буде нових масованих атак ворога на українську енергетику. Такий прогноз в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" дав т.в.о. голови Держенергонагляду Анатолій Замулко. 

"З суботи "Укренерго не застосовує графіки обмежень. І склалася досить приємна ситуація для нас. У нас змінився трошки баланс, змінилося споживання, додається Сонце, яке може підсилати нашу впевненість у тому, що ми не відключаємо споживачів.

Зі 100-відстковою упевненістю сказати, що до кінця тижня ми не будемо запроваджувати графіки обмежень, я б не сказав. Але на сьогоднішній день у нас є всі підстави, які говорять про те, що позитивна тенденція щодо графіків, як мінімум на цей тиждень вона прослідковується. 

Ми застосовуємо імпорт від наших колег закордонних, цей імпорт у нас 1300-1500 мегават. Тобто це теж стабілізує роботу нашої системи. 

Водночас кількість обстрілів, які у нас відбуваються щоденно, не впливає позитивно на роботу самої галузі, і тому будь-якої миті ситуація може змінитися. Масовані обстріли теж не додають глобальної впевненості у майбутньому. 

Але галузь працює 24/7, намагається відновитися від обстрілів. 

Найскладніший для нас період це 18:00 — 22:00. Тому ощадливе використання електричної енергії це запорука того, що ми ввійдемо у той баланс, який спрогнозували НЕК "Укренерго" на цей період", — заявив Анатолій Замулко. 

По материалам: Подробности

Exit mobile version