Site icon Главпост

Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Зеленський пояснив кадрові зміни в Кабміні

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи кадрові зміни в уряді, заявив, що Кабінету Міністрів потрібна "нова енергія".

Про це стало відомо від учасника засідання фракції "Слуга Народу" 4 вересня, який розповів "Суспільному".

Згідно з джерелом, на зустрічі не обговорювалося майбутнє працевлаштування колишнього міністра юстиції Дениса Малюськи, проте президент зазначив, що сам Малюська давно прагнув змінити посаду.

Зеленський також висловив задоволення роботою колишньої віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної і запропонував її підвищити, надавши більше повноважень.

Крім того, під час зустрічі президент згадав про можливе створення Міністерства повернення українців, але питання призначення його очільника поки залишається відкритим.

Як зазначив голова фракції Давид Арахамія, на засіданні фракції обговорювалися кадрові зміни, які мають на меті зміцнення держави.

Нагадаємо, що 3 вересня п'ятеро міністрів, зокрема Олександр Камишін, Денис Малюська, Руслан Стрілець, Ірина Верещук і Ольга Стефанішина, подали заяви про відставку, а 4 вересня до них приєднався міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Верховна Рада 4 вересня підтримала звільнення міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, віцепрем'єрки Ольги Стефанішиної та міністра захисту довкілля Руслана Стрільця. Міністр юстиції Денис Малюська також був звільнений, а щодо Ірини Верещук голосів не вистачило. Відставку Дмитра Кулеби не розглядали.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав до парламенту кандидатури на заміщення міністерських посад.

По материалам: Подробности

Exit mobile version