Site icon Главпост

У серпні росія випустила по України 790 «шахедів» і 228 крилатих ракет: експерт розповів, що буде далі (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У серпні росія випустила по України 790 "шахедів" і 228 крилатих ракет: експерт розповів, що буде далі (відео)

У серпні росія випустила по території України близько 790 "шахедів" і 228 крилатих ракет. Балістичні ракети росія застосовує дуже виважено і точково, адже українська ППО має дуже слабкі можливості, щоб їх збивати.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів заступник генерального директора компанії з виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський.

"У серпні росія випустила по території України близько 790 "шахедів" і 228 ракет. Це крилаті ракети без балістичних. Більшість цих  засобів ураження летіли по цивільному сектору, тому росія дедалі просувається як терористична країна, яка робить терористичні акти та вбиває українців.

Щодо можливості росіян виробляти. Є певні країни, які допомагають обходити санкції, що допомагає їм виробляти певні засоби, які вони експлуатують і запускають ракети у бік України.  Можна казати про дієві спроби накладати додаткові санкції на країни, які можуть допомагати рф. Але на мою думку, найдієвішим засобом було б використання засобів ураження великої дії західного зразка, які могли б суттєво зменшити стратегічні можливості рф виробляти зброю…

З огляду на те, як відбувається запуск цих "шахедів", то ми бачимо, що росія не має постійного отримання комплектуючи. По мірі можливості росія отримує певні комплектуючі, і починає виробництво засобів ураження. Це показує, що є слабка "ахіллесова п'ята", і росія не може виробляти з власних компонентів, і виробляє здебільшого з західних компонентів. 

Якщо ж говорити про "шахед", то більшість компонентів виробляється в Ірані, продається, і росія лише робить кінцеву зборку. Єдине що вони можуть робити — корпуси, бо є у них можливість з виробництва композитних матеріалів. 

Щодо електроніки, то більшість електроніки збирається і росія вже отримує готові компоненти, для того, щоб збирати це докупи…

З огляду на те, що ми бачимо зараз, то росія певний час накопичувала ці можливості. Коли вона змогла отримати певну кількість комплектуючих, вона  знарядила їх і використовує на лінії бойового зіткнення або території України….

Росія активно змінює вектор щодо застосування балістичних ракет, тому що вони бачать, що в Україні мало засобів протидії перехоплення балістичних ракет, тому вони намагаються здебільшого працювати балістикою. Це ми бачимо по використанню і корейської балістики.

Щоправда, щодо Ірану у мене є певні сумніви щодо того, що буде здійснена передача. Тому що кожної осені ми отримуємо таку інформацію від міжнародних ЗМІ. Є певні обмеження з боку Ірану, який розуміє, що може надавати певні засоби ураження, але не  балістичні ракети", — розповів Анатолій Храпчинський.

По материалам: Подробности

Exit mobile version