Site icon Главпост

Перестановки в Кабміні: кого призначила на посади Верховна Рада

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Перестановки в Кабміні: кого призначила на посади Верховна Рада


Марина Гаврильченко

Верховна Рада сьогодні, 5 вересня, провела ряд призначень. Цього тижня у Кабінеті міністрів відбуваються значні кадрові перестановки. Ряд міністрів пішли у відставку, деякі з них отримали нові посади.

МЗС

Міністерство очолив Андрій Сибіга. Зазначимо, що за відповідне рішення проголосували 258 парламентарів.

Мінʼюст

Рада призначила головою міністерства Ольгу Стефанішину. За призначення Стефанішиної проголосували 253 парламентарі.

Мінвідновлення

Верховна Рада призначила віцепрем'єра з відновлення — міністра розвитку громад і територій України. Ним став Олексій Кулеба. За відповідне рішення проголосували 240 парламентарів.

Міндовкілля

Верховна Рада призначила нового міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Посаду отримала Світлана Гринчук. Рішення підтримали 246 народних депутатів.

Як відреагували в ЄС

Європейський Союз стежить за кадровими перестановками у Кабінеті міністрів України. У блоці очікують, що співпраця залишиться на такому ж хорошому рівні.

Про це повідомив речник Єврокомісії Петер Стано на брифінгу. 

Він зазначив, що в ЄС стежать за Україною не лише у контексті війни з росіянами, а й внутрішньої еволюції у політичній сфері, і "взяли до уваги" заміну низки міністрів.

За словами Стано, коментувати конкретні призначення людей на державні посади не є справою ЄС. Але для блоку важливо мати добрих та надійних партнерів з іншого боку, стійку та стабільну систему управління.

По материалам: Подробности

Exit mobile version