Site icon Главпост

Трагедія в Полтаві: росіяни вбили більше 40 людей, ще 180 поранені

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Трагедія в Полтаві: росіяни вбили більше 40 людей, ще 180 поранені

У вівторок, 3 вересня, приблизно о 9:10 на Полтавщині пролунали два вибухи під час повітряної тривоги. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про ракету в напрямку міста. За словами очевидців, удар був дуже потужним, клуби чорного диму здійнялися в небо.

Президент України Володимир Зеленський відреагував на удар рф та розкрив деталі наслідків. Про це він повідомив в Telegram.

Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким. 

"Я доручив провести повне та оперативне розслідування всіх обставин того, що сталося. Залучені всі необхідні служби до рятувальної операції. Я вдячний кожному й кожній, хто з перших хвилин після влучання допомагає людям, хто рятує життя", — сказав він.

Зазначимо, що російські ЗМІ активно поширюють інформацію про удар. Посилаючись на воєнкорів, вони пишуть про те, що рішення про атаку по локації приймалося, зокрема, і завдяки даним від місцевих жителів, які повідомили про скупчення у цьому місці.

Наразі у Полтаві оголошено екстрений збір донорської крові всіх груп. Полтавська станція переливання крові, що працює на базі обласної лікарні, закликала містян здавати кров. 

За даними пабліків, розпочав роботу оперативний штаб із ліквідації наслідків удару в Полтаві. Попередньо відомо, що ушкоджень зазнало понад 10 житлових будинків. Для ліквідації наслідків задіяно 30 комунальних працівників та 10 одиниць техніки. Також задіяні інші відповідні спецслужби.

Інформацію також підтвердив начальник Полтавської ОВА:

Страшний день для Полтавщини. З огляду на безпекові питання без деталей. Усі відповідні служби відпрацьовують на місці. Максимально злагоджені дії рятувальників та медиків сьогодні врятували не одне життя. Багато полтавців здають кров, щоб допомогти пораненим. Станом на зараз для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня. Щирі співчуття всім родинам, які сьогодні втратили своїх близьких

Крім того, міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив, що на місці російського удару в Полтаві триває розбір завалів, поліція проводить поквартирний обхід.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив — в багатоповерхівках ударною хвилею були пошкоджені фасади за вибиті вікна.

Поліція проводить поквартирний обхід — перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

Також він зазначив, що рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів. Усіх потерпілих невідкладно передають лікарям для надання медичної допомоги.

Раніше ми писали про те, що росіяни вночі вели цілеспрямований масований обстріл залізниці.

По материалам: Подробности

Exit mobile version