Site icon Главпост

В Україні застосовують графіки планових відключень світла — Міненерго

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
В Україні застосовують графіки планових відключень світла - Міненерго

Після наймасовішої ракетної атаки, яка відбулася напередодні, 27 серпня в Україні застосовуватимуть графіки стабілізаційних відключень світла. На самих енергооб'єктах триває ліквідація наслідків обстрілів —  ремонт і розмінування.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповіла заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук.

"Вчорашня атака, одна з наймасованіших атак саме на енергосистему була. 127 ракет і 109 дронів було випущено ворогом. Багато з них завдали значних руйнувань енергетичній системі. Енергетики працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Вчора операторам системи передачі для того, щоб  вберегти цілісність системи, довелося запроваджувати графіки екстрених відключень. Сьогодні графіки планових відключень будуть діяти, поки нам не вдаться стабілізувати роботу енергосистеми. 

Зараз тільки відбувається оцінка пошкоджень на всіх енергооб'єктах, і там, де це можливо, енергетики вже приступили до аварійно-відновлювальних робіт, щоб повернути нормальну роботу енергосистеми.. І сподіваємося відмовитись або послабити графіки аварійних відключень…

Ситуація складна, але контрольована", — запевнила Світлана Гринчук.

По материалам: Подробности

Exit mobile version