Site icon Главпост

Telegram створив у Франції екосистему з нелегального продажу зброю, наркотиків і порнографії — Соловей (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Telegram створив у Франції екосистему з нелегального продажу зброю, наркотиків і порнографії - Соловей (відео)

Французькі правоохоронці збираються висунути засновнику Telegram Павлу Дурову звинувачення, пов'язані з тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого та сексуалізованими злочинами проти дітей. Причина — Telegram відмовляється модерувати контент і не віддає ключі шифрування західним спецслужбам.

Водночас це може бути завісою, і насправді французьку владу цікавить, що Дуров робив у Азербайджані — країні, яка очолила  антифранцузьку коаліцію в світі. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей.  

"З одного боку Дуров дійсно дошкуляє Франції з точки зору кримінальних злочинів, оскільки Telegram створив у Франції, та й у багатьох країнах світу цілу екосистему з нелегального продажу зброю, наркотиків, порнографії, нелегальних трансляцій спортивних матчів тощо.

З іншого боку у Франції до Дурова свої рахунки не в останню чергу через  те, що він прилетів до Парижа з Азербайджану, з яким у Франції дуже напружені відносини. Нагадаю, Азербайджан очолив  антифранцузьку коаліцію по всьому світу,  де є французькі інтереси.

Можливо, французьким правоохоронцям дуже цікаво дізнатися, що ж такого Дуров робив у Баку, в Азербайджані. Чи нема якоїсь змови.

Врешті-решт навіть відомий злочинець Аль Капоне був арештований не за свої злочини, а за податкові порушення. Тому можливо, тут лише привід для більш серйозних звинувачень". 

По материалам: Подробности

Exit mobile version