Site icon Главпост

Байден у розмові з Зеленським анонсував новий пакет військової допомоги

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Байден у розмові з Зеленським анонсував новий пакет військової допомоги

Президент США Джо Байден провів телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським і анонсував новий пакет військової допомоги. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Телефонна розмова відбулася напередодні Дня незалежності України, який відзначається 24 серпня.

За словами Байдена, Київ отримає ракети ППО для захисту критичної інфраструктури, засоби боротьби з дронами, протитанкові ракети, боєприпаси та мобільні ракетні системи. Американський лідер також нагадав про нові санкції проти росії, які Вашингтон запровадив сьогодні щодо майже 400 юридичних та фізичних осіб.

Байден запевнив Зеленського у непохитній підтримці України з боку Сполучених Штатів.

Раніше AP повідомило, що адміністрація США підготувала новий пакет військової допомоги Україні на $125 млн.

За даними агентства, до пакету увійдуть протитанкові комплекси Javelins, ракети для систем ППО, боєприпаси для ракетних систем HIMARS. Також Вашингтон направить Києву обладнання для боротьби з БПЛА, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм та 105 мм, транспортні засоби.

Поставки зброї здійснюються за розпорядженням президента Байдена, тому для забезпечення швидкої доставки озброєння беруть зі складів Пентагону. З урахуванням нового пакета, загальна сума допомоги США, наданої Україні з початку російського вторгнення, перевищить $55,7 млрд.

Нагадаємо, 9 серпня США оголосили пакет допомоги Україні на $125 млн. Цей пакет став 63-м траншем для України з боку США з серпня 2021 року. На початку липня речниця Білого дому Карін Жан-П'єр оголошувала про пакет військової допомоги на суму $2,2 млрд.

По материалам: Подробности

Exit mobile version