Site icon Главпост

У Липцях росіян стає менше, інтенсивеність боїв після початку Курської операції знижується — ЦСП «ОМЕГА» (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Липцях росіян стає менше, інтенсивеність боїв після початку Курської операції знижується - ЦСП "ОМЕГА" (відео)

На Харківському напрямку в районі населеного пункту Глибоке противник провів внутрішню заміну особового складу бойових змін та здійснив евакуацію втрат. Відмічено заведення на позиції особового складу 155-ї окремої бригади морської піхоти ТОФ. 

У районі Бугруватки ворог провів внутрішню ротацію особового складу на передових позиціях. 

Найбільша активність російських окупантів зберігається у Вовчанську, де ворог з різних напрямків намагається штурмувати позиції Сил оборони. Водночас у Липцях українські захисники відзначають зменшення сил ворога та меншу інтенсивність боїв.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів офіцер 2 окремого загону ЦСП "ОМЕГА" на псевдо "Чиж".

"З перших днів наступу їх було набагато більше. Вони великими групами, на важкій техніці, на танках наступали на нас. Зараз вони пересуваються на гольф-карах, на мотоциклах невеликими групами і майже не використовують важку техніку. Тобто інтенсивність боїв зменшилась з їх боку…

Я думаю, їм не вистачає бронетехніки, і на мотоциклі у нього просто більше шансів доїхати…

Можемо сказати, що стало їх (росіян — ред.) менше, інтенсивність боїв ще зменшилась після наступу на Курщині. Але тут їх ставало менше і менще ще до наступу…

Ядумаю,що вони планували в перші три дні зайти в Липці, зайняти цю висоту.  Осткільки вони нек дійшди, то не можуть тепер активно використовувати важку техніку та малими групами намагаються наступати. Їм звичайно зараз набагато важче намагатися захопити це село. Зараз ми у більш вигідному положенні.

Бої дуже важкі ідуть, ми постійно наступаємо, але ворог бореться на кожен метр, не хоче віддавати, контратакує…

До попадання великого, коли була детонація великої кількості боєприпасів, ми могли почути в Липцях до 20 КАБів на день. Зараз один КАБ на три дні чи на тиждень. Значно знизилась інтенсивність обстрілів КАБами", — розповів  офіцер 2 окремого загону ЦСП "ОМЕГА" на псевдо "Чиж". 

По материалам: Подробности

Exit mobile version