Site icon Главпост

Зеленський обговорив з Патріархом Варфоломієм закон про заборону УПЦ МП

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Зеленський обговорив з Патріархом Варфоломієм закон про заборону УПЦ МП

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі Вселенським Патріархом Варфоломієм, в ході якого обговорили новий закон про духовну незалежність, який ухвалила Верховна Рада. Про це повідомляє сайт Офісу президента.

Глава держави подякував Його Всесвятості за молитви за Україну й українців та відзначив публічну позицію Патріарха й Константинопольської православної церкви щодо підтримки нашої держави.

Сторони позитивно оцінили розвиток співпраці на різних рівнях, зокрема нещодавній візит української делегації до Вселенського Патріархату, та обговорили очікування від візиту у відповідь.

Володимир Зеленський розповів про ухвалений Верховною Радою закон щодо духовної незалежності України, який підтримала Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій.

Незалежна країна, незалежний народ мають бути незалежними також і духовно. Сьогодні Москва втрачає ще один важіль впливу на Україну та українців. 

Зеленський запевнив, що держава й надалі забезпечуватиме зміцнення православ'я в Україні та сприятиме відкритому діалогу між церквами. 

Володимир Зеленський поновив запрошення Вселенському Патріарху відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо,20 серпня Верховна Рада підтримала закон, який передбачає заборону в Україні діяльність релігійних організацій, пов'язаних з росією. Зокрема Української православної церкви Московського патріархату, пов'язаної з Російською православною церквою.

По материалам: Подробности

Exit mobile version