Site icon Главпост

БЕБ завершило розслідування проти Коломойського

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
БЕБ завершило розслідування проти Коломойського

Детективи Бюро економічної безпеки завершили досудове розслідування у справі бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це повідомляють пресслужби БЕБ та Офісу Генерального прокурора. Захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування для ознайомлення.

Як зазначено в повідомленні, детективи виділили матеріали щодо відомого олігарха в окреме кримінальне провадження, за яким розслідування завершено за чотирма статтями Кримінального кодексу України. Серед них: ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366, ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 209, та ч. 5 ст. 191.

Наразі продовжується слідство щодо інших учасників організованої групи, яку очолював олігарх. Йдеться про незаконні дії з банківськими документами, зокрема про фактичне невнесення 5,8 млрд грн в касу банку, а також про заволодіння понад 5,3 млрд грн, які були згодом легалізовані.

Частина цих коштів, безпідставно зарахованих на особисті рахунки олігарха, була сформована за рахунок кредитних коштів підконтрольного банку, зокрема понад 2 млрд грн, – йдеться в повідомленні БЕБ.

У БЕБ також зазначили, що детективи встановили факт організації незаконного заволодіння бізнесменом понад 3,3 млрд грн "Укрнафта" та учасниками договорів про спільну інвестиційну діяльність. Досудове розслідування виявило, що підозрюваний організував заволодіння коштами акціонерного товариства через укладення фіктивних договорів на виконання робіт, які фактично не проводилися. Надалі незаконно отримані понад 4 млрд грн були легалізовані.

В Офісі Генерального прокурора підтвердили завершення розслідування стосовно Коломойського та колишнього керівника банку.

По материалам: Подробности

Exit mobile version