Site icon Главпост

На Курщині ЗСУ зруйнували міст через річку Сейм (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Курщині ЗСУ зруйнували міст через річку Сейм (відео)

Внаслідок удару ЗСУ на Курщині був зруйнований автомобільний міст через річку Сейм. Про це повідомив виконувач обов'язків губернатора Курської області Олексій Смирнов.

Внаслідок удару з боку України було зруйновано автомобільний міст через річку Сейм у Глушківському районі.

Про який саме міст йдеться, не уточнюється. У цьому районі через Сейм перекинуто кілька мостів: у райцентрі Глушково (звідти йде основна дорога з району на Курськ через Рильськ), селі Званне, селі Кариж та ще кількох населених пунктах.

Радник губернатора Роман Альохін повідомив, що ЗСУ знищили одну переправу і "також завдають ударів по мосту в селі Званне".

У силових структурах регіону повідомили ТАСС, що частина Глушківського району відрізана від евакуації наземним способом, у тому числі села Теткіне, Попово-Лежачі, Волфіно та ще близько 27 населених пунктів. 

Глушківський район межує із Сумською областю України на півдні та на заході. 14 серпня у Глушківському районі оголосили обов'язкову евакуацію населення. 

Читайте також

Росія виводить частину військ з України через наступ ЗСУ в Курській області — WSJ

Наступ Сил оборони України в Курській області триває вже тиждень. Українська влада України 12 серпня вперше офіційно підтвердила операцію. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українська армія контролює майже 1000 кв. км території рф.

​Раніше 12 серпня губернатор Курської області Олексій Смирнов називав удвічі менші показники, за його словами "глибина проникнення ЗСУ 12 км, ширина — 40 км", під контролем ЗСУ перебувають 28 населених пунктів.

13 серпня Сирський заявив, що ЗСУ контролюють уже 74 населені пункти в Курській області.

При цьому українські дипломати заявляють, що Київ не зацікавлений у завоюванні російських територій, а хоче лише убезпечити від російського обстрілу з Курської області мешканців прикордонної Сумської області України.

По материалам: Подробности

Exit mobile version