Site icon Главпост

росіяни значно знизили застосування авіації на Харківському напрямку — ОТУ «Харків» (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
росіяни значно знизили застосування авіації на Харківському напрямку - ОТУ "Харків" (відео)

Вовчанськ та Сотницький Козачок залишаються головними цілями росіян на Харківському напрямку. За минулу добу там зафіксували чотири бойових зіткнення.

Віталій Саранцев, речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" розповів в ефірі телемарафону "Єдині новини" про оперативну ситуацію на напрямку.

"На Харківському напрямку обстановка залишається складною, ворог не полишає своїх спроб "вклонитися в глибину" наших підрозділів, які обороняються. Також він продовжує обстріли позицій Сил оборони на всіх активних ділянках фронту. Росіяни намагаються також штурмувати малими групами. Ці групи проходять постійну підготовку, передислоковуються, щоб здійснювати якісь активні дії", — сказав речник.

За його словами, штурмові групи рф мають відповідне стрілецьке озброєння, засоби РЕБ, намагаються просунутися вперед та закріпитися на захоплених рубежах.

"Сили оборони не дозволяють їм це зробити. Наша сторона та противник активно застосовуємо різні системи РЕБ для протидії дронам та звʼязку. У противника залишається лише один спосіб налагодження звʼязку, вони намагаються протягувати дроти. Просуваючись на різних напрямках, вони тягнуть за собою "котушки" з дротом",- відповів Саранцев.

Він зазначив, що в північній частині Вовчанська противник може подекуди застосовувати автомобільну техніку для заходів логістики.

"Змін положення окупантів наразі немає, як і розширення зони контролю. Наразі фіксуємо значне зниження застосування авіації ворогом", — сказав військовий.

По материалам: Подробности

Exit mobile version