Site icon Главпост

МЗС України назвало мету військової операції в Курській області

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
МЗС України назвало мету військової операції в Курській області

Україна не зацікавлена в тому, щоб окупувати та забрати собі територію Курської області рф, мета військової операції — зберегти життя українців та захистити територію від ударів з росії. Про це на брифінгу заявив речник Міністерства закордонних справ Георгій Тихий.

Я тут можу підкреслити те, що, на відміну від росії, Україні чуже не потрібно. Україна не зацікавлена в тому, щоби забирати територію Курської області, але ми хочемо захистити життя своїх людей.

Дипломат нагадав, що, зокрема, з районів Курщини лише з початку цього літа по Сумщині росіяни завдали понад 2000 ударів — з РСЗВ, артилерії, мінометів, дронів, а також загарбники вдарили 255 керованими авіабомбами та понад сотнею ракет.

На жаль, в України немає достатньо можливостей завдавати далекобійних ударів тим озброєнням, яке є, щоб захиститися від цього терору. Немає поки що цих рішень, на яких ми наполягаємо. Тому є необхідність конкретно за допомогою ЗСУ проводити звільнення цих прикордонних районів від російських військових контингентів, які завдають по Україні ударів.

Також операція у Курській області не дозволяє росії перекидати додаткові підрозділи на Донеччину та ускладнює їй військову логістику.

Чим швидше росія погодиться на відновлення справедливого миру, зокрема на основі української формули миру, — тим швидше припиняться рейди Сил оборони на територію рф, зазначив речник МЗС.

А поки путін цю війну продовжує, він буде отримувати від України такі відповіді, яких Україна потребує, — і це абсолютно легітимні дії України, зокрема, в рамках реалізації права на самозахист згідно зі статутом ООН.

Наступ Сил оборони України в Курській області триває вже тиждень. Українська влада України 12 серпня вперше офіційно підтвердила операцію. За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, українська армія контролює майже 1000 кв. км території рф.

​Раніше 12 серпня губернатор Курської області Олексій Смирнов називав удвічі менші показники, за його словами "глибина проникнення ЗСУ 12 км, ширина — 40 км", під контролем ЗСУ перебувають 28 населених пунктів.

DeepState заявляв про 44 населені пункти на Курщині під контролем Сил оборони. Контроль за ще 10 населеними пунктами, за даними аналітиків, "під питанням". DeepState стверджує, що наводить "вкрай консервативну" оцінку ситуації.

По материалам: Подробности

Exit mobile version