Site icon Главпост

Заступника міністра енергетики викрили на хабарі у пів мільйона доларів — САП

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Заступника міністра енергетики викрили на хабарі у пів мільйона доларів — САП

Правоохоронці викрили заступника міністра енергетики України та трьох його спільників у корупції.

Про це повідомили САП, НАБУ та СБУ.

Згідно з даними слідства, хабар стосувався отримання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтової зони.

Як повідомляє САП, високопосадовець діяв у змові з:

За 500 тисяч доларів посадовець пропонував керівникам державних підприємств Львівсько-Волинського вугільного басейну передати гірничо-видобувне обладнання з шахт у прифронтовому районі Донеччини.

Фактично йшлося про евакуацію унікальної техніки із зони бойових дій. Навесні цього року представники галузі звернулися до заступника міністра енергетики з проханням дозволити вивезення обладнання, однак той почав вимагати хабар.

За даними слідства, гроші мали передаватися п'ятьма частинами по 100 тисяч доларів. Посадовця Міненерго та його спільників затримали "на гарячому" після отримання третьої частини грошей.

Покарання

Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України — прийняття неправомірної вигоди службовою особою.

Зараз вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

По материалам: Подробности

Exit mobile version