Site icon Главпост

Збірна США виграла медальний залік Олімпіади

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Збірна США виграла медальний залік Олімпіади

Збірна США посіла перше місце в медальному заліку на Олімпійських іграх, що завершилися в Парижі. Американські спортсмени вибороли 126 медалей — 40 золотих, 44 срібні та 42 бронзові медалі.

На другому місці у заліку збірна Китаю з 91 медаллю — 40 золотими, 27 срібними та 24 бронзовими. 

В останній день Олімпіади Сполучені Штати зрівнялися з КНР за золотом завдяки одній нагороді у велотреку та перемозі жіночої баскетбольної збірної у фінальному матчі з Францією з рахунком 67:66.

У фінальному матчі Олімпіади між жіночими баскетбольними збірними США та Франції у складі американської команди вийшла Бріттні Грайнер, яка в 2022 році провела близько року в російському СІЗО, а потім колонії. Її затримали за картриджі для вейпа з гашишною олією, знайдені у багажі. У грудні американку обміняли на "торгівця зброєю" Віктора Бута.

У США та Китаю у підсумку по 40 золотих медалей, але Штатів набагато більше срібла — і в загальному заліку вони піднялися вище. 

До п'ятірки найкращих також увійшли Японія (20, 12, 13), Австралія (18, 19, 16) та Франція (16, 26, 22).

Україна завершила виступ на Олімпіаді з 12 медалями: три золоті, п'ять срібних, чотири бронзові. Це найкращий результат країни за золотими медалями за 12 років на Олімпійських іграх.

З країн колишнього СРСР найкращим виявився Узбекистан з 13 медалями, з яких 8 золотих.

Літні Олімпійські ігри проходили у Парижі з 26 липня по 11 серпня. Наступна літня Олімпіада відбудеться 2028 року у Лос-Анджелесі. Зимові Олімпійські ігри пройдуть у Мілані та Кортіна-д'Ампеццо у 2026 році.

По материалам: Подробности

Exit mobile version