Site icon Главпост

Україна завершила свої виступи на Олімпійських іграх: які результати

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Україна завершила свої виступи на Олімпійських іграх: які результати

Український борець Мураз Мчедлідзе не зміг завоювати бронзову медаль у ваговій категорії до 97 кг на Олімпіаді, програвши азербайджанцю Магомедхану Магомедову.

Трансляція поєдинку показала, що Магомедов набрав 10 балів, тоді як Мчедлідзе не зумів набрати жодного. Незважаючи на поразку, український спортсмен увійшов до топ-5 борців у своїй категорії на цих Олімпійських іграх, що є найкращим результатом у його кар'єрі.

З цим поєдинком Україна завершила свої виступи на Олімпіаді-2024.

Що стосується загальних результатів, Україна займає 22-е місце серед 84 країн у медальній таблиці, здобувши 12 медалей.

Українські спортсмени вибороли три золоті медалі, що є найкращим результатом за останні 12 років. Золоті нагороди принесли боксер Олександр Хижняк, легкоатлетка Ярослава Магучіх та жіноча фехтувальна команда (Ольга Харлан, Аліна Комащук, Юлія Бакастова, Олена Кравацька).

Крім того, Україна здобула п’ять срібних медалей. Їх отримали стрілець Сергій Куліш, борчиня Ірина Коляденко, веслувальниці Анастасія Рибачок і Людмила Лузан, гімнаст Ілля Ковтун та борець Парвіз Насібов.

Також було виграно чотири бронзові медалі. Їх отримали легкоатлет Михайло Кохан, борець Жан Беленюк, Ірина Геращенко та фехтувальниця Ольга Харлан.

По материалам: Подробности

Exit mobile version