Site icon Главпост

У Китаї розслідують крадіжку з крематоріїв понад 4 тисяч трупів

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Китаї розслідують крадіжку з крематоріїв понад 4 тисяч трупів

У Китаї розкрили велику злочинну мережу, учасники якої викрадали трупи з крематоріїв та лікарень, а потім використовували їхні кістки для виготовлення зубних імплантів. Про це пише South China Morning Post.

У прокуратурі не стали розкривати подробиці справи, пославшись на те, що розслідування "досить складне" і ще не завершене, але деталі у своїх соціальних мережах опублікував відомий у Китаї адвокат у кримінальних справах І Шенхуа.

Згідно з опублікованими даними, компанія Shanxi Aorui Biomaterials незаконно купувала трупи та кінцівки померлих людей у ​​провінціях Сичуань, Гуансі та Шаньдун. Генеральний директор компанії на допиті зізнався, що загалом викрав з крематоріїв понад чотири тисячі людських тіл.

Кістки використовувалися для виготовлення алогенних трансплантатів. Вони необхідні, щоб заповнити порожнечу в кістці пацієнта. Донорами можуть бути і загиблі люди, однак цей процес вимагає дотримання великого списку правил.

У ході розслідування затримали 75 підозрюваних. У тому числі працівників крематоріїв, які розчленовували тіла, а також співробітників кількох похоронних бюро, медичного коледжу та центру при університетській лікарні в місті Ціньдао, які продавали тіла померлих. Директор центру мав численні державні нагороди за внесок у медичну науку та був включений до списку "зразкових працівників Китаю".

За весь час роботи злочинної схеми компанія заробила 380 млн юанів (майже $53 млн). Поліція вилучила на складах компанії понад 18 тонн кісток та понад 34 тисячі напівфабрикатів та готових імплантів.

В останні місяці у різних регіонах Китаю відкрили низку кримінальних справ і провели гучні арешти керівників державних похоронних бюро, які мають монополію на цей вид діяльності.

По материалам: Подробности

Exit mobile version