Site icon Главпост

СБУ затримала фітнес-тренер з Одеси, який підпалював військові авто у трьох містах (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
СБУ затримала фітнес-тренер з Одеси, який підпалював військові авто у трьох містах (відео)

Служба безпеки України та Нацполіція затримала фітнес-тренера з Одеси, який за завданням ФСБ рф підпалював військові автомобілі у трьох містах — Києві, Дніпрі та Одесі. Про це повідомила СБУ та Київська міська прокуратура.

Для знищення автомобілів українських захисників спецслужби рф дистанційно залучили 32-річного фітнес-тренера з Одеси, який шукав в інтернеті швидкий заробіток.

"Гастролюючи" по трьох містах України, фігурант впродовж кількох днів намагався знищити 6 транспортних засобів Сил оборони — позашляховики, пікапи та мультівени.

29 липня 2024 року чоловік приїхав до столиці та орендував подобово квартиру на масиві Осокорки. У цьому ж районі він придбав легкозаймисту речовину, одягнув на себе темний одяг та о 3 годині ночі пішов у двір сусіднього будинку.  

Там підпалив Volkswagen Transporter військових і відзняв пожежу на камеру свого телефону. На ранок він повернувся назад до Одеси.

За аналогічним алгоритмом ворожий агент планував діяти на території міст мільйонників.

Співробітники СБУ встановили місце переховування зловмисника в Одесі та затримали його.

З’ясовано, що фігурант був на прямому зв’язку з представником головного управління генштабу збройних сил рф (більш відомого як ГРУ).

Саме від нього агент отримував завдання та інструкції щодо їхнього виконання, зокрема способів вчинення підпалів та методів конспірації.

Під час обшуків у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами його комунікації з російським гру.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації злочинних дій фігуранта.

Раніше в Одесі шестеро кур'єрів на замовлення росіян спалили 15 автомобілів військових.

По материалам: Подробности

Exit mobile version