Site icon Главпост

Нігер оголосив про розрив дипломатичних відносин з Україною

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Нігер оголосив про розрив дипломатичних відносин з Україною

Африканська країна Нігер оголосила про негайне розірвання дипломатичних відносин з Україною. Про це повідомило видання Al Arabiya з посиланням на виступ на телебаченні речника уряду Амаду Абдрамана.

Це сталось через два дні після того, як Малі звинуватила Україну у підтримці повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малійських військових та найманців ПВК "Вагнера". 

Міністерство закордонних справ України назвало "недалекоглядним та поспішним" рішення перехідного уряду Малі розірвати дипломатичні відносини з Україною та пообіцяло відповісти на політико-дипломатичному рівні.

Читайте також

Буркіна-Фасо, Малі та Нігер об'єдналися у конфедерацію

У боях наприкінці липня на півночі Малі знищені 84 бійці ПВК "Вагнер" та 47 вояків урядових військ. Про це заявив повстанський рух "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD).

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що крім операцій зі знищення російських найманців у Судані, Сирії та Малі, було ще кілька, про які поки не повідомлялося у медіа.

По материалам: Подробности

Exit mobile version