Site icon Главпост

Відновлення «Охматдиту» контролюватиме Рада з 15 людей — МОЗ

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Відновлення "Охматдиту" контролюватиме Рада з 15 людей - МОЗ

Після гучних скандалів з тендерами відбудову дитячої лікарні "Охматдит" контролюватиме спеціальна Рада, положення про створення якої затвердило Міністерство охорони здоровʼя. Про це повідомляє пресслужба МОЗу.

"Рада з відновлення є спеціально створеним органом, який забезпечує участь громадськості та контроль за проведенням заходів, пов’язаних із відновленням функціонування "Охматдит"у внаслідок пошкодження (руйнування) будівель та обладнання в результаті ракетної атаки рф 8 липня 2024 року, коштом, зібраним на відновлення найбільшої дитячої лікарні країни. 

Рада з відновлення забезпечуватиме громадський контроль за всіма процесами відновлення, зокрема це стосується дотримання прозоростіта доброчесності при виборі підрядника для виконання поточного ремонту та внутрішнього опорядження будівлі сучасного лікувально-діагностичного комплексу "Охматдиту", — повідомляє МОЗ. 

Рада складатиметься з 15 осіб. Персональний склад буде затверджений наказами МОЗ у два етапи.  

На першому етапі до складу ради увійдуть представники:

Другий етап включатиме відбір семи представників громадських об’єднань, їх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоровʼя або у сфері архітектури та містобудування.  

Ці представники будуть відібрані персональним складом ради з відновлення, сформованим на першому етапі, за результатами розгляду поданих заявок на участь, шляхом рейтингового голосування. 

Оголошення про початок прийому заявок кандидатів від громадських об’єднань, їх спілок, благодійних організацій, професійних асоціацій буде оприлюднене найближчим часом на сайті МОЗ. 

Наразі першочергово до складу ради запропонують увійти представникам благодійників, зважаючи на розмір благодійного внеску на відновлення "Охматдиту" та участь в організації збору благодійних коштів.

Нагадаємо, минулого тижня виник скандал з тендером на відновлення лікарні за високою ціною, який у результаті скасували.

 

По материалам: Подробности

Exit mobile version