Site icon Главпост

СБУ нейтралізувала масштабну агентурну мережу ФСБ, що готувала удари по Україні

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
СБУ нейтралізувала масштабну агентурну мережу ФСБ, що готувала удари по Україні

Контррозвідка Служби безпеки України успішно ліквідувала велику агентурну мережу ФСБ росії, яка готувала ракетно-бомбові та дронові удари по шести українських регіонах.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

В результаті комплексної спецоперації було затримано дев'ять російських агентів у Дніпрі, Запоріжжі, Сумах, а також у Донецькій, Одеській та Кіровоградській областях.

Агенти діяли поодинці, але координували свої дії через одного кадрового співробітника ФСБ, особу якого вже встановлено СБУ.

За його наказом агенти збирали координати для ударів по українських силах оборони та критичній інфраструктурі.

До агентурної мережі входили:

Згідно з даними слідства, фігуранти потрапили у поле зору ФСБ як активні учасники прокремлівських чатів у Telegram. Після дистанційного вербування вони спілкувалися з російським куратором через анонімні чат-боти.

Під час обшуків у затриманих були вилучені мобільні телефони з доказами їхньої розвідувально-підривної діяльності на користь росії.

Наразі слідчі СБУ оголосили їм підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Зловмисники перебувають під вартою і їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

По материалам: Подробности

Exit mobile version