Site icon Главпост

Малі розірвала дипломатичні відносини з Україною після розгрому «вагнерівців»

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Малі розірвала дипломатичні відносини з Україною після розгрому "вагнерівців"

Перехідний уряд Малі оголосив про розрив дипломатичних відносин з Україною після заяви речника української розвідки Андрія Юсова про "продовження" після розгрому туарегами російської групи ПВК "Вагнер".

Про це повідомляється в офіційному комюніке Міністерства закордонних справ Малі.

У заяві зазначено, що уряд Малі з "глибоким подивом" сприйняв слова Юсова. МЗС Малі стверджує, що такі дії порушують суверенітет країни та міжнародне право.

Відомство також засудило «українську агресію» проти Малі, наголошуючи на своїй нейтральній позиції щодо російсько-української війни та закликаючи до мирного розв’язання конфлікту.

У комюніке також зазначено, що Малі погоджується з оцінкою росії щодо «неонацистської та злочинної природи української влади, яка є союзником міжнародного тероризму». Враховуючи це, офіційне Бамако вирішило розірвати дипломатичні відносини з Києвом.

Малі закликає міжнародну спільноту до відповідальності перед лицем свідомого вибору України підтримувати тероризм у глобальному контексті, де існує одностайність у необхідності боротьби з ним, — йдеться в заяві.

Нагадаємо, малійські повстанці заявили, що протягом двох днів боїв біля кордону з Алжиром вони вбили та поранили десятки найманців приватної військової компанії «Вагнер».

Повстанська коаліція політичних і військових рухів «Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD) повідомила, що її учасники захопили бронетехніку, вантажівки та танкери під час боїв у прикордонному місті Тінзауатен, а також пошкодили гелікоптер, який зазнав аварії в місті Кідаль.

Армія Малі підтвердила загибель двох своїх солдатів і поранення ще десяти, а також авіатрощу літака під час виконання планової місії. Водночас військові заявили про вбивство приблизно 20 повстанців.

«Вагнер» пізніше підтвердив, що туареги знищили їхніх найманців у Малі. Речник ГУР МО Андрій Юсов зазначив, що успіх у розгромі «вагнерівців» був досягнутий завдяки переданій «інформації й не лише інформації», і анонсував продовження операцій.

По материалам: Подробности

Exit mobile version