Site icon Главпост

У понеділок Іран може атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС — ЗМІ У понеділок Іран може атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС — ЗМІ

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У понеділок Іран може атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС — ЗМІ У понеділок Іран може атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство лідера ХАМАС — ЗМІ

Сполучені Штати заявили, що можливий іранський удар по Ізраїлю у відповідь на вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії може статися 5 серпня. Американські чиновники вважають, що ця атака, ймовірно, буде аналогічною до тієї, що відбулася 13 квітня, але можливо, що вона буде більш масштабною. Також розглядається можливість залучення ліванського угруповання "Хезболла" до цієї атаки.

Про це повідомляє видання Axios з посиланням на трьох американських та ізраїльських посадовців.

Адміністрація Байдена занепокоєна складнощами у формуванні міжнародної та регіональної коаліції, яка раніше підтримувала Ізраїль у захисті від попередніх іранських ударів. Це занепокоєння обумовлено тим, що вбивство Ханії сталося на фоні ескалації конфлікту між Ізраїлем і ХАМАС, що призвело до зростання антиізраїльських настроїв у регіоні.

3 серпня на Близький Схід прибув генерал Майкл Курілла, який керує американськими силами в цьому регіоні. Хоча його візит був запланований заздалегідь, тепер Курілла буде намагатися мобілізувати союзників для протидії можливій іранській атаці.

Американські та ізраїльські посадовці зазначили, що поки не ясно, чи будуть атаки Ірану та "Хезболли" скоординованими, чи кожна з цих груп буде діяти самостійно. Вони також додали, що обидві сторони ще працюють над завершенням своїх військових планів і їх політичним затвердженням.

Нагадаємо, що 31 липня лідер палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був застрелений у своїй резиденції в Тегерані.

По материалам: Подробности

Exit mobile version