Site icon Главпост

Туареги назвали кількість знищених у боях у Малі «вагнерівців»

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Туареги назвали кількість знищених у боях у Малі "вагнерівців"

У боях наприкінці липня на півночі Малі знищені 84 бійці ПВК "Вагнер" та 47 вояків урядових військ. Про це пише Bloomberg з посиланням на заяву повстанського руху "Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку" (CSP-PSD).

Представник CSP Мохамед Ель-Маулуд Рамадан заявив, що поранення отримали понад 30 "ворожих вояків", сімох полонили, а військова техніка, у тому числі танки, зброя та транспортні засоби, захоплені чи знищені. В армії Малі відмовилися від коментарів агентству.

Про атаку таурегів-повстанців на урядові війська стало відомо 26 липня. Через два дні туареги повідомили про розгром колони урядових військових та бійців ПВК "Вагнер" під час боїв у місті Тінзауатен на півночі Малі.

За даними джерела "Російської служби Бі-бі-сі", яке раніше служило в ПВК "Вагнера" загинули щонайменше 82 найманці. Про більш ніж 80 загиблих також пише колишній командир штурмового загону ПВК "Вагнер" з позивним "Русич".

Читайте також

Розгром "вагнерівців" у Малі: як це вплине на позиції рф у Африці

The Wall Street Journal пише, що це, ймовірно, одна з найбільших втрат російських найманців в Африці, відколи вагнерівці вперше були відправлені туди в 2017 році.

На одному з відео з тілами вбитих серед загиблих упізнали автора пов'язаного з ПВК "Вагнер"а телеграм-каналу Grey Zone Микиту Федяніна.

Вагнерівці присутні в Малі з 2021 року. Тоді в результаті державного перевороту до влади прийшов полковник Ассімі Гоїта, після чого з країни вивели понад п'ять тисяч французьких військовослужбовців, які там перебували. На заміну їм хунта запросила вагнерівців.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що крім операцій зі знищення російських найманців у Судані, Сирії та Малі, було ще кілька, про які поки не повідомлялося у медіа.

По материалам: Подробности

Exit mobile version