Site icon Главпост

На Київщині затримали підозрюваних у підпалі військових і волонтерських машин

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Київщині затримали підозрюваних у підпалі військових і волонтерських машин

На Київщині затримали пару, яку підозрюють у підпалі автомобілів військових і волонтерів.

Про це повідомили пресслужби Офісу генерального прокурора та Служби безпеки України.

Слідство встановило, що 29 липня в селі Петропавлівська Борщагівка підозрювані облили три автомобілі легкозаймистим рідиною і підпалили їх. Один з автомобілів належав Збройним силам України, а два інші волонтери мали передати військовим. Підозрювані зняли відео підпалу і надіслали його своєму "роботодавцю".

Чоловік і жінка, віком 25 і 20 років відповідно, шукали спосіб швидкого заробітку в інтернеті. На початку липня їм написав чоловік з Росії, пропонуючи $1000 за підпали автомобілів Сил оборони України. Однак він сплатив лише половину суми.

Співробітники Служби безпеки та Національної поліції затримали підозрюваних через кілька годин після підпалу. У них вилучили запалювальну суміш і мобільні телефони, через які вони отримували інструкції від куратора.

Обом повідомили про підозру за статтями 28 ч. 2 та 114-1 ч. 1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань, вчинене за попередньою змовою групи осіб). Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version