Site icon Главпост

У Малі повстанці заявили про десятки вбитих та поранених «вагнерівців»

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Малі повстанці заявили про десятки вбитих та поранених "вагнерівців"

Малійські повстанці заявляють, що вбили та поранили десятки найманців приватної військової компанії "Вагнер" протягом двох днів боїв поблизу кордону з Алжиром.

Про це повідомляє Reuters.

Повстанська коаліція політичних і військових рухів «Постійні стратегічні рамки для миру, безпеки та розвитку» (CSP-PSD) стверджує, що її учасники захопили бронетехніку, вантажівки та танкери під час боїв у прикордонному місті Тінзауатенм, а також пошкодили гелікоптер, який зазнав аварії в місті Кідал.

Армія Малі повідомила про двох загиблих і 10 поранених солдатів, а також підтвердила авіакатастрофу літака під час виконання планової місії. Водночас військові заявили, що вбили близько 20 повстанців.

Коаліцію CSP-PSD було створено у 2021 році в Римі, коли Координація рухів Азаваду і Платформа рухів самооборони домовилися про примирення.

У 2022 році CSP-PSD вийшла з мирних переговорів з урядом Малі, звинувативши уряд у небажанні вести їх. Група готова повернутися до переговорів за умови, що вони відбудуться в нейтральній країні.

Крім того, коаліція критикувала уряд Малі за погрози, які змусили місію ООН MINUSMA залишити країну, заявивши, що відсутність місії без «надійної альтернативи» становитиме загрозу безпеці країни та всього регіону.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року ООН завершила виведення своєї місії з Малі.

По материалам: Подробности

Exit mobile version