Site icon Главпост

Окупанти впродовж дня здійснили 27 атак на Покровському напрямку — Генштаб

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Окупанти впродовж дня здійснили 27 атак на Покровському напрямку - Генштаб

Станом на 22:00, 27 липня, на фронті протягом доби відбулося 96 бойових зіткнень. Найгарячішою точкою залишається Покровський напрямок, там ворог здійснив 27 штурмових і наступальних дій.

Про це свідчить звіт Генерального штабу ЗСУ у Telegram.

Противник завдав один ракетний удар із застосуванням однієї ракети, 63 авіаційні удари із застосуванням 88 КАБів, більше 500 ударів дронами-камікадзе, а також здійснив понад 3,5 тисячі обстрілів позицій українських військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння.

Ситуація на фронтах

Орієнтовні втрати ворожих військ на даний час склали 117 військовослужбовців вбитими та пораненими, знищено п’ять артилерійських систем, бойову броньовану машину, дев’ять одиниць автомобільної, одну одиницю спеціальної техніки, також знищено сім БпЛА.

Зазнали пошкоджень вісім артилерійських систем, вісім одиниць автомобільної та одна одиниця спеціальної техніки.

14 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Макіївка, Невське, Терни та Новосергіївка. Противник успіху не мав, втрат українських позицій не допущено.

Агресор 15 разів намагався вклинитися в оборону ЗСУ на Торецькому напрямку. Від початку доби, окупанти в районах населених пунктів Північне, Торецьк, Нью-Йорк та Залізне 13 разів отримали жорстку відсіч від українських захисників. Дві атаки ще триває.

"Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території. За наявною на цей час інформацією, сьогодні втрати агресора на даному напрямку склали 248 осіб вбитими та пораненими. Знищено три танка, дві артилерійських системи, шість автомобілів та шість бойових броньованих машин, одна одиниця спеціальної техніки. Окрім того, п’ять танків, три автомобіля, чотири ББМ і одна ворожа гармата були пошкоджені", — повідомляє Генштаб.

Сьогодні за ефективну бойову роботу Генштаб відзначив воїнів 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади.

Справжні захисники країни: сильні, мужні та сміливі.

Раніше експерт розкрив, чим ЗСУ атакували аеродром "Оленья".

По материалам: Подробности

Exit mobile version