Site icon Главпост

На Харківщині ворог активно зводить фортифікаційні споруди та підтягує резерви — бригада «Рубіж» (відео)

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
На Харківщині ворог активно зводить фортифікаційні споруди та підтягує резерви - бригада "Рубіж" (відео)

На Харківщині обстановка залишається складною та напруженою. Російські окупанти продовжують наступальні штурмові дії в районах населених пунктів Глибоке, Вовчанськ, Тихе. Противник посилив повітряну розвідку з застосуванням БпЛА на напрямку Журавльовка (рф) — Липці. 

У районі населеного пункту Сотницький Козачок активізував обстріли позицій Сил оборони України. У рамках підготовки до наступальних дій штурмових груп, ворог проводить поповнення поточного некомплекту особового складу, проводить розвідку маршрутів висування поблизу Глибокого. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів офіцер бригади "Рубіж" НГУ Володимир Черняк.

"У зоні відповідальності 4-ї бригади оперативного призначення "Рубіж" ситуація контрольована. За останню добу противник активних штурмових дій не здійснював, але потрібно розуміти, що Харківський напрямок — доволі неоднорідний — противник діє абсолютно по-різному

На нашому напрямку противник зосередився на розвідці та обстрілах прилеглих територій. Зараз ми спостерігаємо значну розвідку наступальних шляхів противником, тобто можна сказати, що противник готується до подальших активних наступальних дій. 

Піхота противника зараз активно зводить фортифікаційні споруди. Грунт на Харківщині є доволі м'яким, що дозволяє їм ефективно це робити. В інженерній справі вони завжди були добре підготовлені. Наші підрозділи БПЛА зазначають, що вони свої нори, траншеї намагаються максимально обладнати під кронами дерев, щоб захиститися від FPV-дронів і  скидів з наших БПЛА… 

Противник останнім часом активно намагається вклинитися в нашу оборону, в основному він задіює свої мотострілецькі бригади, десантно-штурмові бригади та розвідувальні бригади. Діє також російське ГРУ. Варто зазначити, що "зеленка" на Харківщині є дуже щільною, тому спостерігати за переміщенням таких груп доволі складно. 

Основний кулак наступу росіян — це десантно-штурмові та мотострілецькі бригади. Він їх активно стирає об нашу оборону… Противник постійно підтягує свої резерви", — розповів Володимир Черняк. 

По материалам: Подробности

Exit mobile version