Site icon Главпост

Іран і КНДР надають росії летальну допомогу для війни в Україні — ISW

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Іран і КНДР надають росії летальну допомогу для війни в Україні - ISW

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що росія зміцнює відносини з Іраном і Північною Кореєю, отримуючи від них летальну допомогу для війни в Україні.

Про це повідомляє ISW.

Аналітики наголошують, що росія продовжує поглиблювати двосторонні відносини з Іраном та Північною Кореєю в обмін на отримання летальної допомоги для своїх військових в Україні.

Іранське державне інформаційне агентство Mehr News Agency повідомило, що в жовтні 2024 року Іран планує запустити свої супутники "Ход-Ход" і "Косар" на низьку навколоземну орбіту з невстановленої російської станції.

Агентство Bloomberg зазначило, що валовий внутрішній продукт Північної Кореї зріс на 3,1% у 2023 році порівняно з 2022 роком після щорічного зниження з 2019 року.

За оцінками Банку Південної Кореї, у 2023 році найбільше зросла важка та хімічна промисловість Північної Кореї, включаючи виробництво заліза, сталі, міді, нікелю та алюмінію – на 8,1%.

Міністр оборони Південної Кореї Шин Вонсік раніше зазначав, що постачання Росією продовольства до Північної Кореї в обмін на зброю сприяло стабілізації цін і, ймовірно, стимулювало внутрішнє виробництво в країні.

Крім того, повідомляється, що Північна Корея передала росії до 4,8 мільйона артилерійських снарядів, а Іран поставив Росії безпілотники Shahed-136/131 та їхні компоненти.

По материалам: Подробности

Exit mobile version