Site icon Главпост

У Техасі затримали лідера наркокартелю «Сіналоа» Ель Майо та одного з синів його партнера Ель Чапо

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Техасі затримали лідера наркокартелю "Сіналоа" Ель Майо та одного з синів його партнера Ель Чапо

У Техасі затримали мексиканського наркобарона та лідера наркокартелю "Сіналоа" Ісмаеля Самбаду (Ель Майо) та його спільника Хоакіна Гусмана Лопеса, одного з чотирьох синів наркобарона Хоакіна Гусмана (Ель Чапо), повідомляє Reuters. Затримання обох також підтвердили у міністерстві юстиції США.

76-річного Самбаду та Гусмана Лопеса, якому близько 30 років, затримали після приземлення приватного літака в районі міста Ель-Пасо на заході Техасу.

Працівник аеропорту Санта-Тереза, розташованого неподалік Ель-Пасо, розповів, що бачив, як літак Beechcraft King Air приземлився на злітно-посадковій смузі, де на нього вже чекали федеральні агенти. За його словами, двох людей, які вийшли з літака, "спокійно взяли під варту".

Читайте також

В Колумбии задержали главаря крупнейшего наркокартеля (фото, видео)

The New York Times з посиланням на п'ять джерел стверджує, що Самбада впродовж трьох років підтримував контакти з федеральною владою США, обговорюючи умови своєї потенційної здачі. Однак, сідаючи у приватний літак, він не знав, що вирушає до США — Гусман Лопес заманив його туди, начебто оглянути об'єкти нерухомості.

Самбаді та Гусману Лопесу в США висунули численні звинувачення в наркотрафіку — зокрема, фентанілу, який став основною причиною смерті американців віком від 18 до 45 років. Генеральний прокурор США Меррік Гарланд назвав фентаніл "найсмертоноснішою наркотичною загрозою", з якою коли-небудь стикалися США.

Хоакін Гусман Лопес постане перед федеральним окружним судом Чикаго у найближчі дні. Коли і де судитимуть Самбаду, невідомо.

Ель Майо заснував наркокартель "Сіналоа" разом з партнером Хоакіном Гусманом (Ель Чапо). Влада США вважає картель "Сіналоа" найбільшим постачальником фентанілу в країну, а також одним з двох найвпливовіших організованих злочинних угруповань у Мексиці.

Одного з засновників картелю, Ель Чапо, двічі заарештовували в Мексиці, але він обидва рази втікав з-під арешту. 2017 року його екстрадували з Мексики до США і там засудили до довічного терміну. За Ель Майо, що залишався на свободі, влада США призначила нагороду в $15 млн, за Хоакіна Гусмана Лопеса — $5 млн.

Читайте також

Жену мексиканского наркобарона "Коротышки" задержали в США (фото)

У січні 2023 року мексиканська поліція спільно з військовими арештувала ще одного сина Ель Чапо, Овідіо Гусмана Лопеса. Під час затримання виникли заворушення, у перестрілках загинули семеро співробітників правоохоронних органів, 21 особа отримала поранення.

Влада зафіксувала 25 випадків мародерства, а також 250 підпалів автомобілів, які згодом використовувалися для блокування вулиць. Також повідомлялося, що члени наркокартелю обстрілювали літаки, щоб завадити транспортуванню Овідіо Гусмана Лопеса. Двоє з чотирьох синів Ель Чапо, яких також підозрюють у наркоторгівлі, залишаються на волі.

Ель Чапо

По материалам: Подробности

Exit mobile version