Site icon Главпост

Перекидання російських військ на Харківщину: експерт розповів, чи ймовірний повторний наступ

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Перекидання російських військ на Харківщину: експерт розповів, чи ймовірний повторний наступ

Росіяни можуть підуть в активний наступ на Харківському напрямку, але говорити про якісь серйозні прориви поки не можна. 

Про це заявив Дмитро Жмайло, виконавчий директор Українського центру безпеки та співпраці в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Поки ми не говоримо про прориви фронту. Росіяни хочуть розвивати той плацдарм, який їм вдалося захопити. Наші Сили оборони їх певною мірою блокували, зокрема, в оточення потрапили деякі підрозділи Автоагрегатному заводі у Вовчанську. У відкритих джерелах є інформація, що російська 810 бригада, яка тримала фронт поблизу Кринок на півдня України, перекидається через послаблення своєї боєздатності.

Проте росіяни після початку Харківської операції перекидали майже з усіх ділянок фронту свої сили, намагалися підтягувати резерви, які вони накопичили саме для посилення Харківської операції. Росіяни не можуть змиритися з тим, що іній наступ локалізовано, що їхня точка проникнення на суверенну територію України складає 10 км і вони будуть і надалі намагатися розвинути цей плацдарм", — сказав Жмайло.

За його словами, це можливо, що росіяни підуть в активний наступ, але говорити про якісь серйозні прориви поки не можна. Лінія фронту, яка проходить на Харківщині, "не проходить навіть по лінії укріплень". Якщо росіяни все ж таки спробують перекинути додаткові сили, вони оголять інші ділянки фронту, наголосив експерт.

По материалам: Подробности

Exit mobile version