Site icon Главпост

Останній день оновлення даних: Черногоренко розповіла, скільки громадян виконали норму закону

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Останній день оновлення даних: Черногоренко розповіла, скільки громадян виконали норму закону

На ранок 16 липня свої дані оновили в застосунку "Резерв+" майже 3 мільйони 200 тисяч військовозобовʼязаних. Також майже 3 млн сформували електронний військово-обліковий документ.

Про це розповіла Катерина Черногоренко, заступниця Міністра оборони України з питань цифрового розвитку та цифровізації в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Електронний військово-обліковий документ — це можливість завантажити свій електронний військовий квиток через "Резерв+" і можливість надавати всім посадовим особам, які мають право перевіряти цей документ, в зручному форматі шляхом сканування кьюар-коду. Це блокпости, пункти прикордонних служб тощо", — сказала Черногоренко.

Згідно із Законом про мобілізацію, 16 липня — останній день оновлення даних. Протягом 60 днів оновлення даних можна було зробити у трьох точках — ЦНАПах, ТЦК та СП і додатку "Резерв+".

"Ще вчора навантаження на реєстр зросло, воно зараз втричі більше. Ми розуміємо, що в останній день може бути велике навантаження. На відміну від ТЦК та СП, куди ви повинні потрапити фізично, у додатку "Резерв+" буде встановлена мітка часу, коли громадянин оновлював облікові дані", — сказала заступниця міністра.

По материалам: Подробности

Exit mobile version