Site icon Главпост

Ворог перекидає на Харківщину підкріплення, рветься до Липців та Куп’янська — бригада «Рубіж»

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Ворог перекидає на Харківщину підкріплення, рветься до Липців та Куп'янська - бригада "Рубіж"

На Харківському напрямку ворог продовжує наступальні дії. Бої тривають у районах населених пунктів Глибоке, Стариця, Липці та Вовчанськ.  

У район Глибокого росіяни перекинули штурмові групи 155-ї окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту та 18-ї мотострілецької дивізії 11-го армійського корпусу.

У районі Вовчанська позиції Сил оборони штурмує 138-а окрема мотострілецька бригада 6-ї армії та 153-й мотострілецький полк 47-ї мотострілецької дивізії.

Наступ ворога підтримує авіація, яка щодня скидає до півсотні керованих авіабомб. 

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів Герой України, офіцер відділення розвідки бригади "Рубіж" Нацгвардії Віталій Литвин.

"Безпосередньо у Липцях виконують завдання наші підрозділи — гвардії наступу "Рубіж". Противник постійно проводить там розвідку боєм. Він відправляє одне відділення своєї піхоти, воно штурмує якусь позицію. Якщо вони впираються у професіоналізм наших піхотинців, вони відсовуються і починають штурмувати інші ділянки.

А оскільки ми зробили збір і зібрали на "Мавіки" та FPV-дрони, ці штурмові групи не можуть просто дійти до переднього краю наших підрозділів. Є випадки, коли вони доходять, коли вони відправляють одночасно декілька підрозділів — розвідувально-штурмових груп. Якщо вони знаходять якусь слабину, вони починають відправляти туди ще штурмові групи за підтримки техніки.

У районі населеного пункту Липці по всій лінії розмежування противник дуже інтенсивно і в великій кількості використовує оперативно-тактичну авіацію, скидає велику кількість керованих авіабомб. І десь 40% КАБів — це Харківський напрямок, а від цих 40% половина — це саме населений пункт Липці. Але на даному етапі противник успіху там не має…

За останній місяць під Куп'янськом противник почав активніше проводити штурмові дії. Характер той самий — відправляє відділення, розвідки боєм, мають успіх — відправляють ще взвод-роту, підтримка техніки, авіації. Тобто такий алгоритм дій вони зараз використовують. 

Чому важливий цей напрямок — якщо вони вийдуть на Куп'янськ, там є природна перешкода, річка Оскіл, яка з півночі на південь Харківської області спускається аж до Лимана. Якщо противник вийде на рубежі річки Оскіл, він зможе з півдня на північ спускатися і Сили оборони опиняться у важкому стані. 

Там обстановка складна, але контрольована", — розповів Віталій Литвин.

По материалам: Подробности

Exit mobile version