Site icon Главпост

У ЗМІ з’явився проєкт декларації саміту НАТО

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У ЗМІ з'явився проєкт декларації саміту НАТО

Проєкт декларації, яку союзники з НАТО можуть ухвалити у Вашингтоні, свідчить, що майбутнє України в Альянсі.

Майбутнє України в НАТО, а запрошення буде надіслано тоді, коли союзники погодяться і будуть виконані необхідні умови. Про це йдеться в проєкті декларації саміту НАТО у Вашингтоні, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна, яке має у своєму розпорядженні текст документа.

Зазначається, що за підсумками ж засідання Ради Україна-НАТО, яке відбудеться в четвер, 11 червня, буде ухвалено інший документ.

Союзники також відзначать, що Україна стає "дедалі більш сумісною і політично інтегрованою з Альянсом".

Ми вітаємо конкретний прогрес, досягнутий Україною після Вільнюського саміту в необхідних демократичних, економічних та безпекових реформах. Оскільки Україна продовжує цю життєво важливу роботу, ми продовжуватимемо підтримувати її на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включно з членством у НАТО.

Країни-члени НАТО також мають намір підтвердити, що будуть "в змозі направити Україні запрошення приєднатися до Північноатлантичного союзу, коли союзники погодяться і будуть виконані умови".

Рішення саміту НАТО і Ради Україна-НАТО в поєднанні з роботою союзників, що триває, утворюють міст до членства України в НАТО. Союзники продовжать підтримувати прогрес України в забезпеченні оперативної сумісності, а також додаткові демократичні та безпекові реформи, які міністри закордонних справ країн НАТО продовжать оцінювати за допомогою адаптованої Річної національної програми.

Раніше Байден на саміті НАТО анонсував додаткові системи ППО для України.

По материалам: Подробности

Exit mobile version