Site icon Главпост

США у травні закупили у росії уран на $210 млн

itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
США у травні закупили у росії уран на $210 млн

США у травні закупили у росії 91,1 тонни збагаченого урану на $209,5 млн, що стало максимумом з березня минулого року, коли до Сполучених Штатів поставили урану на $245,9 млн. Про це свідчать дані американського статистичного бюро.

Загалом за травень, Вашингтон придбав уран на максимальну за весь час суму — $987 млн. Крім росії головними експортерами стали Китай ($323,6 млн) і Франція ($245,4 млн).

Bloomberg у травні писав, що росія постачає до США приблизно 20% збагаченого урану, що використовується як паливо для американських АЕС, що робить її іноземним постачальником №1. Ці продажі приносять рф майже $1 млрд щорічно.

У травні американський президент Джо Байден підписав закон про заборону імпорту неопроміненого, низькозбагаченого урану, виробленого в росії або будь-яким російським підприємством. У Білому домі вжиті заходи пояснили прагненням "зміцнити енергетичну та економічну безпеку" США та усунути залежність від росії у цій сфері.

Заборона діятиме з 12 серпня 2024 року до 2040 року. Однак до січня 2028 року американське Міністерство енергетики за погодженням з держсекретарем та міністром фінансів зможе видавати дозволи на імпорт російського урану, якщо немає інших джерел поставок.

По материалам: Подробности

Exit mobile version